Vera har deltatt i “White Nights 2013 junior” – i Russland

Reisereferat:

Den 10.juni dro Vera B.Ellingsen til St. Petersburg for å delta i “White Nights 2013 junior” badminton turnering. Turneringen fant sted i Gattsjina ca. 45 km sør for St. Petersburg. Byen har ca. 90000 innbyggere. Byen er kjent for et melankolsk slott fra år 1781 på 600 rom og en omfattende landskapspark på over 700 hektar som er verd å besøke.

190 barn har ankommet Cattsjina fra ca. 25 forskjellige byer fra Arkhangelsk til Vladivostok som er bare 100 km unna Kina men ca. 7500 km fra St. Petersburg. Turnering har lang tradisjon og ble arrangert i ca. 30 år nå. Kampene ble fordelt på 2 haller etter alderskategori. Kampene for barn som er født i 2000 og senere ble spilt i “Arena” med 5 baner.

Turneringen ble spilt etter olympisk system. i Første runden, vinnere går i en pulje som skal spille om 1 plass, de som taper går i en annen pulje, der spilles det om 17 plass. Det ble innmarsj og spillere ble ønsket lykke til av flere innen badminton og administrasjon.

Russland1

 

 

 

 

 

 

Vera skulle møte en jente fra Arhangelsk som lå høyt på ranking liste i sin første og avgjørende kampen. Bildet under er bare noen minutter før navnet hennes ble ropt opp til første kampen.

Russland2

Det ble 3 sett som Ekaterina Levina vant (21-14 16-21 21-14) og Vera havnet i puljen der hun skulle prøve å kjempe mot 17 plass. Her måtte Vera jobbe å finne tilbake motivasjon å kjempe videre. Hun tapte (3 sett) i semi i denne gruppen

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=9A3C9ED1-BEC8-498B-8753-52AA888F8C82

Vi viste ikke mye annen om badminton i Russland enn at det er kanskje litt høyere nivå enn i Norge. Det var høy tempo i kampene, veldig gode og raske fotbevegelser. Man spilte med sine egne baller frem til semi og finale, som var nytt for oss. Det var hyggelig og imøtekommende personell i sekretariatet, men organisatorisk, hadde de forbedrings potensialet, det var ikke enkelt å vite når de forskjellige kampene skulle spilles, alt ble notert på papir, “unge” dommere fikk ikke utlevert kamplapp, men skulle huske hvem som vant og resultat. Det var ingen professionale dommer under semi og finale, derfor ble det noen diskusjoner om ballen traff ut eller inn.

Russland3

 Det var ofte høy temperatur i hallen under enkelte kampene. Spillere ga tydelig utrykk under kampene om de var fornøyde med seg selv eller ikke. Trenere “ga konstruktiv tilbakemelding” som er i en annen retning enn skandinavisk “over strekken” teorien.

Det var absolutt en erfaring å reise og delta i “White Nights 2013 junior” i følge Vera. Om hun vil reise tilbake? Ja, helt sikkert 🙂

VeraiRussland

 

 

 

Leave a Comment