UBM i Trondheim 12. – 14. april

Trondheims studentene arrangerte helgen 12. til 14. april årets UBM. Martin i U17 klassen og  Joacim, Markus, Olve, Keeven, Julia, Sofia, Marita og Vera i U15 klassen, deltok fra BBK.

Reiseledere var Jack og Ida. I tillegg var  Berent og Elena til stede i Trondheim og hjalp til under kampene. Vi reiste fra  Flesland tidlig fredag morgen og landet på Flesland klokken ni om kvelden på søndagen, så det ble en lang helg med badminton.

Det var rekordstor påmelding til mesterskapet, hele 232 spillere. Kampene startet klokken 12 på fredagen og var ferdig i firetiden på søndag.

U17 klassen:

Martin spilte mix med Ingalill Mikalsen fra Kolvereid. De spilte en jevn kamp mot et lag fra Stavanger, men tapte 21-18 i tredje sett. Martin spilte double med Sverre Andreas Helland fra Grong. De tapte i to sett. Martin spilte godt i singel, vant en kamp,  men måtte gi tapt for en god spiller fra Pillarguri i den andre kampen. Han spilte meget godt i andre sett.

 

U15 klassen:

Av jentene gikk Marita, Vera og Julia videre fra gruppespillet i singel. Sofia gikk ikke videre, men spilte meget bra og tapte den ene kampen 21-18 i tredje sett. Jentene vant også sine første kamper i cup spillet og var dermed i 8.dels finale. Her tapte Marita og julia i to sett, mens Vera spilte en meget jevn kamp, men hadde ikke marginene på sin side og tapte i tredje sett 21-18. Vera sin motstander fikk senere bronse i klassen.

I damedouble tapte Vera/Sofia sin første kamp. Marita/Julia vant to kamper, men måtte i kvartfinalen se seg slått av paret som var første seedet i klassen.

Olve og Markus gikk videre fra innledende puljer i singel. Joacim vant en kamp i sin pulje, men gikk ikke videre. Keeven tapte sine kamper, men hadde en meget jevn tre setter som han tapte 22-20 i siste sett. Olve var uheldig med trekningen og møtte første seedete i sin første cup kamp. Han spilte bra, men det ble tap i to sett. Markus vant sine to første kamper, men tapt for en spiller fra Brodd i sin tredje kamp. Spilleren fra Brodd fikk senere sølv i singel.

Markus spilte double med Magnus Torkildsen fra Nøtterøy. De vant sin første kamp, men tapte en tre setter i den andre kampen. Olve spilte double med Erlend Kruksve fra Leksvik. De vant sine to første kamper, men tapte for et lag fra Kristiansand i sin tredje kamp. Joacim/Keeven  tapte sin første kamp i en jevn tre setter med 21-16 i siste sett.

I mix double spilte Olve/Julia en spennende tre setter der de dessverre tapte 21-18 i siste sett. Marita/Keeven vant sine to første kamper, men tapte den tredje etter et jevnt første sett til 22-20. Joacim/Selma(fra Djerv) tapte sin første kamp, men nok en gang var det en tre setter. Vera/Markus vant sin første kamp og det samme gjorde Sofia/Jonas (Kristiansand). Parene møttes i sin neste kamp som ble meget spennende. De to sistnevnte er U13 spillere også til neste år og kjempet godt med stort engasjement i kampen. Til slutt vant Vera/Markus en jevn tre setter. De tapte imidlertid sin neste kamp.

Oppsummert var det god innsats av alle våre spillere og mange jevne kamper, og mange tre settere,  som dessverre ikke gikk vår vei. Til neste år skal vi helt sikkert stille sterkere til UBM da alle er blitt ett år eldre.

Vi bodde på det nye Clarion hotell. Lørdag kveld var det bankett på hotellet med god mat, utdeling av priser fra Badmintonforbundet og underholdning. BBK spillere stilte i konkurranse på senen, men det var Moss som gikk av med seieren og en twist pose.

Det har vært en flott tur og vi gleder oss til nest års UBM på Sotra.

Leave a Comment