Otta Ranking 2014 – sølv og kvartfinale til Hege

Den 17.-19. Januar reiste Hege Ulstein for å spille U19 Ranking i Otta. Hun stilte i klassene singel og double. Etter 3 timer på tog var Hege klar for å spille sin første singel og eneste kamp fredag kveld. Denne vant hun og var dermed allerede videre, ettersom to av tre spillere gikk videre fra gruppen. Lørdag morgen møtte hun Elisa Wiborg, som da var siste kamp i puljen. Her ble det dessverre tap i to sett 21-14 og 21-19.

Hun gikk videre som nummer to i puljen. Da møtte Hege Kristine Haakonseth fra Sandefjord. Denne kampen ble veldig spennende, men Hege klarte å dra hjem seieren i siste liten 18-21, 21-8 og 21-19 i tredje og avgjørende sett. Dermed var Hege klar for kvartfinalen i singel. Her møtte hun Vilde Espeseth fra Kirkenes. Hege har møtt henne før og aldri vunnet. Men hun gikk inn i kampen og hadde tro på at dette kunne hun klare. Kampen ble veldig spennende og Hege vinner første settet 22-20. Andre settet spiller Hege veldig bra og leder hele veien opp til 19, hvor det da plutselig sa stopp og hun taper andre settet 21-19. I 3. Settet tar Vilde ledelsen tidlig og Hege klarer ikke holde tempoet, dermed tapte hun dette settet. Hege var allikevel fornøyd med innsatsen, og kvartfinale i singel er vi fornøyd med. Vilde Espeseth vant for øvrig singelklassen.

I double spilte Hege med Elisa Wiborg (Haugerud Badmintonklubb). I double var det puljespill hvor de møtte 3 andre par. De åpnet bra og vant alle kampene i puljen. Det vil si at de var klar for finale i double søndagen. I finalen møtte de Vilde Espeseth (Kirkenes) og Sophie Owen-Davis (Pillaguri). Der ble det tap 21-19 i et utrolig spennende tredjesett. Hege var naturlig nok skuffet etter kampen, men var fornøyd med meget godt spill.

Alt i alt kan man si at Hege hadde en god turnering med flere tøffe kamper. Men vi er fornøyde med kvartfinale i singel og sølv i double.

Hilsen reiseleder Ida Ulstein

Comments are closed.